ua en ru

РФ і США мають намір подати один одному списки високотехнологічних компаній, зацікавлених в отриманні іноземних інвестицій.

Російсько-американська президентська комісія під співголовуванням Президента РФ Дмитра Медведєва і Президента США Барака Обами розгляне "низку перспективних проектів" в галузі нанотехнологій, IT і технологій в галузі захисту навколишнього середовища, розповіло РБК daily джерело в уряді РФ.

Робочу групу, яка займеться обговоренням цих проектів, очолять міністр освіти РФ Андрій Фурсенко і помічник Президента США з науки і технологій Джон Холдрен. 28-29 квітня відбудеться фінальне засідання групи у Вашингтоні, де сторонам будуть подані списки компаній, "відкритих для інвестицій з російської і американської сторін", розповіло джерело в уряді. За його словами, список компаній з російського боку готує Мінекономрозвитку: Росія готова запропонувати долі в софтверних компаніях і виробників мікроелектроніки.

Як відзначає головний фахівець-експерт департаменту з міжнародної співпраці Міністерства освіти РФ Сергій Коновалов, "зараз формуються делегації по підгрупах для того, щоб взяти участь у засіданнях комісії і розглянути питання співпраці між Росією і США в різних сферах. Основними формами співпраці стануть обмін ученими, досвідом і експертні оцінки".