ua en ru

РФ досі не відповіла на ініціативу України щодо обміну в'язнями, - Геращенко

РФ досі не відповіла на ініціативу України щодо обміну в'язнями, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Україна готова розглянути передачу ще 13 росіян для звільнення українських політв'язнів в РФ

Російська сторона досі не дала офіційну відповідь про передачу громадян Росії, засуджених за злочини проти національної безпеки України, в обмін на звільнення українських політв'язнів. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер українського парламенту і учасник переговорів по Донбасу в Мінську Ірина Геращенко.

"На жаль, жодної відповіді на всі пропозиції в РФ в рамках гуманітарної підгрупи в Мінську, через МЗС або інститут омбудсменів з передачі громадян РФ, засуджених за тероризм, диверсії, участь у бойових діях, в обмін на звільнення українців, немає", - повідомила Геращенко.

На прес-конференції Геращенко нагадала, що більше чотирьох місяців тому українська сторона передала в рамках ТКГ в Мінську списки росіян, які засуджені в Україні за дуже тяжкі злочини - тероризм, диверсія, шпигунство - яких Україна буде готова відпустити для звільнення українців.

За словами Геращенко, це свідчить про те, що російська сторона не зацікавлена в "звільненні кого-небудь з росіян, яких відправили сюди вбивати, тероризувати Україну".

Нагадаємо, раніше Вона заявляла, що Україна готова розглянути передачу ще 13 росіян для звільнення українських політв'язнів в РФ і на окупованих територіях