ua en ru

РФ проводить внутрішню ротацію своїх військ на кордоні з Україною, - Парубій

Російська Федерація проводить внутрішню ротацію своїх військ на кордоні з Україною.

Російська Федерація проводить внутрішню ротацію своїх військ на кордоні з Україною. Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"За оперативними даними розвідки російські підрозділи, які знаходяться на кордоні з Україною проводять внутрішню ротацію. Проводять часто демонстративні заходи на кордоні з Україною, які мають на меті не лише військову операцію, а також елементи залякування... Інформація про збільшення або зменшення кількості військ Російської Федерації лежить швидше в площі ротації підрозділів, а не у відведенні підрозділів... Можемо констатувати, що їх війська знаходяться у стані постійної боєготовності", - заявив Парубій.

За його словами, часто такі маневри, з точки зору військової тактики, не мають ніякого сенсу. Такі маневри спрямовані лише на провокації українських прикордонників.

Парубій також зазначив, що на відстані 45-50 км від українського кордону будуються медичні пункти, військові містечка, які можуть свідчити про більш довгострокових планах знаходження підрозділів та військ РФ на кордоні з Україною.

"Інформація, яку озвучує Путін, про те, що частина військ відведені від кордонів з Україною, не відповідає дійсності", - додав секретар РНБО.