ua en ru

РФ продовжує накопичувати війська біля кордону з Україною, - інформцентр РНБО

Російська Федерація продовжує нарощувати свою військову присутність у безпосередній близькості до українського кордону і робити провокаційні дії.

Російська Федерація продовжує нарощувати свою військову присутність у безпосередній близькості до українського кордону і робити провокаційні дії. Про це повідомили в інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони, передає кореспондент РБК-Україна.

"Недалеко від кордону з Україною на території Брянської області облаштований польовий табір Збройних сил Російської Федерації. Зокрема, в лісовому масиві біля села Старий Ропськ Брянської області, в 10 км від державного кордону, накопичено до 30 одиниць бронетехніки. Інший табір з такою ж кількістю техніки розташований в лісовому масиві біля села Ляди Брянської області у 3-4 км від державного кордону. У лісовому масиві, неподалік сіл Чуровичі, Зелений Кут і Рудня Цата Брянської області в 10 км від державного кордону триває облаштування замаскованих вогневих позицій бойових машин піхоти", - йдеться в повідомленні.

За інформацією РНБО, в прикордонних районах навпроти Харківській області російські військові розмістили 5 БТР, 3 танка та іншу військову техніку. Для цього вони обрали територію дитячого табору "Світлячок", що на околиці села Головчино Бєлгородської області РФ. За оперативною інформацією, в таборі перебуває близько 500 російських військових, кількість яких постійно зростає.