ua en ru

РФ пропонує Радбезу ООН розглянути створення "гуманітарних коридорів" в Україні

Російська делегація внесла на розгляд Ради безпеки ООН проект резолюції про гуманітарну ситуацію в Україні, що передбачає створення так званих гуманітарних коридорів.

Російська делегація внесла на розгляд Ради безпеки ООН проект резолюції про гуманітарну ситуацію в Україні, що передбачає створення так званих гуманітарних коридорів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ООН.

2 червня в Брюсселі були проведені закриті консультації Ради безпеки ООН, в ході яких було розглянуто зазначений проект.
За словами представника РФ при ООН Віталія Чуркіна, проект не є заполітизованим і носить гуманітарний характер, а його мета - полегшити страждання людей.

"Наш проект вимагає негайно припинити бойові дії, закликає сторони до стійкого припинення вогню і закликає до забезпечення сторонами гуманітарних коридорів з тим, щоб дозволити цивільному населенню безпечно покинути (зони конфлікту) і доставити гуманітарну допомогу", - заявив Чуркін.

За його словами, проект отримав деяку позитивну підтримку від ряду членів Ради і консультації з нього будуть продовжені.

У свою чергу постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв, в свою чергу, заявив, що вже сам факт внесення резолюції по Україні Росією є "цинічним і аморальним".

"Країна, яка нещодавно окупувала та анексувала частину території України, країна, яка спонсорує тероризм і заворушення в східній частині України, тепер пропонує план врегулювання. До якої міри можна проявляти неповагу до міжнародного співтовариства, щоб пропонувати це?", - заявив Сергєєв.

Сергєєв зазначив, що "замість того, щоб винаходити нові механізми, Росія повинна виконувати свої зобов'язання в рамках Женевського угоди від 17 квітня". Він закликав Москву негайно зупинити потоки найманців і озброєнь, а також припинити фінансову підтримку осіб, які організовують заворушення в Україні.