ua en ru

В РФ підозрюють у підготовці терактів українця засудили до 12 років в'язниці

В РФ підозрюють у підготовці терактів українця засудили до 12 років в'язниці Фото: в'язниця (Pixabey)

Олексія Сизоновича звинуватили в незаконному перетині кордону і підготовці терактів в РФ та Україні

Північно-Кавказький військовий суд Російської Федерації засудив до 12 років колонії строго режиму українця Олексія Сизоновича за звинуваченням у незаконному перетині кордону і підготовці теракту в місті Каменськ-Шахтинський (Ростовська область). Про це повідомляє "ТАСС".

"Північно-Кавказький суд визнав винним та засудив за сукупністю злочинів до 12 років позбавлення волі і штраф у розмірі 200 тис. рублів і 50 тис. рублів", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Сизоновича визнали винним за такими статтями КК РФ, як "Підготовка терористичного акту", "Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв" і "Незаконний перетин державного кордону Росії".

Так, за версією слідства, Сизонович і його спільник у квітні 2014 року в Києві створили організовану групу і домовилися про підготовку і вчинення терористичних актів на території Росії та України. Сизонович заявив, що він збирав інформацію про об'єкти транспортної інфраструктури і передавав своєму керівникові з псевдонімом Владиславович, який представився йому співробітником української розвідки.

Нагадаємо, 28 липня в Одесі до 13 років в'язниці засудили чоловіка, який підірвав залізничні колії поблизу смт Великодолинське на території області.