ua en ru

В РФ передали на реєстрацію перший варіант вакцини від MERS

В РФ передали на реєстрацію перший варіант вакцини від MERS Фото: в РФ передали на реєстрацію перший варіант вакцини від MERS

Розробка вакцини проти коронавируса може зайняти ще рік або два

В Російській Федерації передали на реєстрацію перший варіант російської вакцини від коронавірусу MERS. Про це повідомила глава Росспоживнагляду Анна Попова, передає ВВС.

Як повідомляється, в Росії розробляється кілька вакцин проти MERS.

"Доля російської вакцини успішна, їх буде не один варіант, це очевидно. Подальші дослідження триватимуть з тим, щоб досягти максимальної ефективності вакцини", - заявила Попова.

Відзначається, що фахівці РФ працюють відразу за двома напрямками: над розробкою вакцини, а також лік для тих випадків, коли інфікування вже відбулося.

Також повідомляється, що напередодні керівник лабораторії експериментальної хіміотерапії ФГБУ НДІ грипу МОЗ Росії Володимир Зарубуєв заявив, що розробка вакцини проти коронавируса може зайняти ще рік або два.

"Якщо цьому штаму, який з'явиться, буде присвоєно статус різко патогенного, це значно обмежить коло організацій, які можуть з ним працювати. Таких установ по країні дуже небагато", - підкреслив зарубує.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Південній Кореї від вірусу MERS за добу померли 2 людини.