ua en ru

У РФ оприлюднили підсумки розслідування справи про катастрофу літака, в результаті якої загинув глава Total

У РФ оприлюднили підсумки розслідування справи про катастрофу літака, в результаті якої загинув глава Total Фото: Крістоф де Маржері

Основною причиною катастрофи слідчі назвали зіткнення літака зі снігоприбиральною машиною

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Російської Федерації завершено розслідування у кримінальній справі, порушеній за фактом катастрофи 20 жовтня 2014 року в аеропорту Внуково французького літака Falcon-50ЕХ, що спричинила смерть трьох членів екіпажу і пасажира - глави нафтогазової компанії Total Крістофа де Маржері. Про це повідомляє прес-служба СКР.

Основною причиною катастрофи слідчі назвали зіткнення літака зі снігоприбиральною машиною, яка виїхала на злітно-посадкову смугу, порушивши правила. Додатковими факторами, що призвели до краху Falcon, за версією слідства, стали порушення авіаційних правил з боку диспетчерів.

"При наявності інформації локатора огляду льотного поля на моніторах, якими обладнані їх робочі місця, обвинувачені неналежно виконували свої обов'язки, порушили авіаційні правила і в результаті про рух спецмашини в бік злітно-посадкової смуги, а потім виїхала на траєкторію руху повітряного судна, не повідомили пілотам, що здійснював зліт, про виникла на їх шляху небезпеки", - йдеться в повідомленні .

При цьому диспетчери мали можливість запобігти зіткненню Falcon зі снігоприбиральною машиною, але "не зробили до цього необхідних дій".

Нагадаємо, 20 жовтня 2014 р. в аеропорту Внуково літак Falcon-50 при зльоті зіткнувся з снегоуборщиком.