ua en ru

У РФ мають намір ввести кримінальну відповідальність за наругу над гімном

У РФ мають намір ввести кримінальну відповідальність за наругу над гімном Фото: у РФ хочуть ввести кримінальну відповідальність за наругу над гімном

Правопорушення буде каратися обмеженням волі на строк до одного року

У Росії хочуть ввести кримінальну відповідальність за наругу над гімном РФ. Про це повідомляє ТАСС.

Згідно з проектом, названі правопорушення рівною мірою будуть каратися обмеженням волі на строк до одного року, або примусовими роботами на той же строк, або арештом на строк від трьох до шести місяців.


В документі підкреслюється, що госгімн РФ являє собою музично-поетичний твір і "повинен виконуватися у точній відповідності із затвердженими музичною редакцією та текстом".

Наголошується, що під наругою над державним гімном РФ розуміється умисне спотворення музичної редакції або тексту державного гімну РФ при його публічному виконанні або опублікуванні в засобах масової інформації, електронних або інформаційно - телекомунікаційних мережах (включаючи мережу "Інтернет")".

Законопроектом пропонується "внести зміни в найменування статті 329 Кримінального кодексу (КК) РФ "Наруга над офіційними державними символами РФ" і ввести кримінальну відповідальність за наругу над гімном".

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Північноатлантичний альянс повинен "показати характер" у спілкуванні з Росією, продемонструвавши твердість у відстоюванні власних принципів.