ua en ru

У РФ чиновника звинуватили в недбалості після вбивства дітей в Нижньому Новгороді

У РФ чиновника звинуватили в недбалості після вбивства дітей в Нижньому Новгороді Фото: поліція РФ

Облпрокуратура зажадала від СКР порушити справу проти поліцейських, які ігнорували заяви матері дітей

Начальнику управління освіти та соціально-правового захисту дитинства адміністрації Нижегородського району Нижнього Новгорода Ігорю Крючкову пред'явлено звинувачення в халатності у зв'язку зі справою про вбивство шести дітей та їх матері. Про це повідомляє РБК з посиланням на представника Слідчого комітету Російської Федерації (РФ) Володимира Маркіна.

Як повідомляється, в Слідчому комітеті вважають, що чиновник протягом трьох років ігнорував сигнали про те, що діти проживали в небезпечній обстановці.

"Вони взагалі не ставили питання про ізоляцію дітей від батьків, тим більше один з яких перебував на обліку в психоневрологічному диспансері", - заявив Маркін.

Маркін переконаний, що якби чиновник посприяв позбавленню Олега Бєлова (батько дітей і головний обвинувачений у вбивстві) батьківських прав, то можна було б уникнути "настільки тяжких наслідків".

Як повідомляється, у відношенні Крючкова порушено справу за ч.3 ст.293 КК РФ ("Халатність"), максимальне покарання за цією статтею - сім років позбавлення волі.

"Крім того, обласна прокуратура зажадала від управління СКР порушити кримінальну справу проти поліцейських, які ігнорували заяви матері дітей. Як йдеться на сайті відомства, в органи поліції не менше 6 разів надходили заяви від Зайцевої Ю.В. про насильство з боку Бєлова, однак вони не були розглянуті належним чином", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Російській Федерації співробітники правоохоронних органів розшукують чоловіка, який вбив дружину і шістьох дітей в Нижньому Новгороді. При затриманні чоловік чинив опір, був поранений поліцейськими в живіт і доставлений в лікарню.