ua en ru

Унаслідок нападу на будинок ветеранів у Каліфорнії загинуло 4 особи

Унаслідок нападу на будинок ветеранів у Каліфорнії загинуло 4 особи Фото: поліція США (midatlantic.coastguard.dodlive.mil)

Троє заручниць і нападник були знайдені мертвими

Унаслідок нападу на будинок ветеранів в американському штаті Каліфорнія загинуло щонайменше четверо людей. Про це повідомляє DW.

За даними місцевої поліції, в будинку ветеранів у місті Йонтвіл у Каліфорнії знайдено застреленими три заручниці й нападник, який раніше захопив будинок. У відомстві уточнили, що озброєний чоловік напав на будинок ветеранів і утримував кількох заручників близько восьми годин. Він відпустив декількох людей. Троє убитих заручниць - співробітниці будинку ветеранів.

За словами представника поліції, слідчі поки що не визначили мотив нападу, і невідомо, чи були вбиті обрані випадково. Протягом майже восьми годин поліції не вдалося встановити контакт із чоловіком і дізнатися його вимоги. Причини смерті нападника також зараз встановлюються.

Ім'я стрілка та загиблих поки не розголошуються. За даними американських ЗМІ, нападником був 36-річний учасник програми реабілітації ветеранів війни в Іраку й Афганістані з емоційними травмами. Повідомляється, що його виписали два тижні тому.

Наголошується, що центр ветеранів у Йонтвілі є одним із найбільших у США. Там проживають до 1100 учасників Другої світової війни, а також воєн у В'єтнамі та Іраку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Йонтвіл (Каліфорнія, США) невідомий озброєний чоловік захопив у заручники принаймні трьох людей у центрі для ветеранів.