ua en ru

У результаті подвійного теракту в Сомалі загинули 10 осіб

У результаті подвійного теракту в Сомалі загинули 10 осіб Фото: пояс смертника

Десятки отримали поранення

У результаті подвійного теракту в Сомалі загинули десять осіб. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, за інформацією місцевої влади, терорист-смертник, одягнений у військову форму, вбив щонайменше дев'ять солдатів у таборі в столиці Сомалі. Крім того, чиновник загинув внаслідок вибуху бомби, встановленої в його автівці.

"Самогубець підірвав себе через кілька хвилин після тренування. Загинуло, щонайменше, дев'ять солдатів і ще десяток інших отримали поранення. Деякі з поранених перебувають у важкому стані. Нелегко запобігти появі бойовика у військовій формі, який хоче вбити себе", - повідомив виданню військовий полковник, який попросив не називати його імені.

При цьому в іншій частині міста державний службовець загинув внаслідок вибуху бомби в його автомобілі.

Нагадаємо, в Сомалі терорист-смертник підірвав себе на території військової академії. Тоді повідомлялося, що в результаті цього загинули п'ять солдатів. Зокрема, одягнений у військову форму терорист зайшов на територію військового табору на захід від столиці Сомалі Могадішо і в оточенні солдатів і офіцерів привів в дію закріплену на поясі вибухівку.

За уточненими даними, терорист видав себе за курсанта академії, перетнув контрольно-пропускний пункт і атакував солдатів і офіцерів, які відпочивали після вправ. Також повідомляється, що відповідальність за теракт взяло ісламістське угруповання "Аль-Шабаб".