ua en ru

Рішення про екстрадицію до США Фірташа приймалося судом першої інстанції, - МЗС України

"Ми не можемо говорити, що це рішення (про екстрадицію Фірташа до США) набрало чинності. Тому ми не можемо сказати, що таке рішення про його екстрадицію існує", - зазначили в МЗС.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що рішення про екстрадицію з Австрії до США українського бізнесмена Дмитра Фірташа приймалося судом першої інстанції. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішення про його екстрадицію було прийнято першою інстанцією. Земельним судом воно ще не розглядалося, і тому ми не можемо говорити, що це рішення набуло чинності. Тому ми не можемо сказати, що таке рішення про його екстрадицію існує", - сказав Перебийніс.

Він додав, що заставу у 125 млн євро Фірташ ще не вніс.

Нагадаємо, 18 березня Перебийніс повідомив, що суд у Відні ухвалив рішення про екстрадицію Фірташа до США.

Своєю чергою, група компаній Group DF, власником якої є Фірташ, спростувала цю інформацію.

Увечері 12 березня поліція Австрії затримала у Відні підприємця, голову ради групи компаній Group DF, голову ради Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа. Згідно із заявою поліції, Фірташ був затриманий за запитом Федерального бюро розслідувань США за підозрою у хабарництві та у злочинній змові.

Фірташ подав скаргу на рішення Земельного суду у кримінальних справах про звільнення його під заставу у 125 млн євро.