ua en ru

Ремонт всіх дахів у Львові обійдеться місту у 8 млрд грн, - А.Садовий.

Ремонт всіх дахів у Львові обійдеться місту у 8 млрд грн. Про це повідомив журналістів мер міста Андрій Садовий, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, зараз у казні міста немає таких коштів, проте проблему можна вирішити, дозволивши мешканцям міста облаштовувати житло на горищах замість проведення ними капітального ремонту даху.
А.Садовий пояснив, що згідно українському законодавству облаштування житла на горищах можливо, лише якщо всі мешканці будинку згодні на це, проте в реальності добитися його - неможливо. "Тому ми надіслали до Конституційного суду відповідний лист з проханням, зважаючи на специфіку міста Львова, і того, що центральна частина знаходиться в ареалі ЮНЕСКО, зробити додаткове слухання із цього приводу і роз'яснити норму закону", - сказав мер міста.
А.Садовий також повідомив, що мерія розробляє проект, згідно якому міськрада проводитиме ремонт дахів за свій рахунок, облаштовувати житло на горищах і розподіляти його серед своїх черговиків.
Нагадаємо, Львівська міськрада виділила 6,381 млн грн на ремонт дахів в 2009 р. і, що на 1,787 млн грн менше, ніж у 2008 р.