ua en ru

Регулятори США незабаром обговорять обмеження коротких продажів на фондовому ринку.

Регулятори США найближчим часом обговорять обмеження коротких продажів на фондовому ринку, тобто операцій, під час яких інвестори роблять ставку на зниження акцій. За словами голови Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США Мері Шапіро, дане питання обговорюватиметься "в найближчі тижні", передає Reuters.

SEC запропонувала декілька способів обмеження коротких продажів, куди входять загальні обмеження для ринку і так звані "автоматичні запобіжники", які обмежуватимуть короткі продажі, якщо акція подешевшає на певну кількість відсотків. Окрім цього SEC обговорить пропозиції, що стосуються об'єднання деяких аспектів ринкового нагляду, які зараз здійснюють спеціальні команди на торгових майданчиках і регулятор брокерсько-ділерської діяльності Financial Industry Regulatory Authority.

"Складно зіставити факти і довідатися про порушення, оскільки трейдингова активність відбувається на різних ринках, і кожен ринок здатний повністю бачити тільки трейдингову діяльність, яка ведеться на цьому ринку", - заявила М.Шапіро, виступаючи на конференції у Вашингтоні.