ua en ru

Регіонал Баталін зійшов з передвиборної гонки на користь Міримського

Депутат кримського парламенту, кандидат у народні депутати від Партії регіонів у сімферопольському мажоритарному окрузі №2 Олександр Баталін знявся з виборчих перегонів. Заяву про відмову балотуватися за власним бажанням задовольнила ЦВК, повідомляє сайт відомства.

В коментарі радіо "Свобода" член президії кримського парламенту, регіонал Рустам Теміргалієв повідомив, що для однопартійців таке рішення кандидата в народні депутати стало сюрпризом. За словами Теміргалієва, відомо, що Баталін має серйозні проблеми зі здоров'ям, і саме це, вочевидь, стало причиною його відмови від балотування. Окрім того, джерело радіо "Свобода", близьке до кримського штабу Партії регіонів, повідомило, що для лідера кримських регіоналів, прем'єр-міністра Анатолія Могильова і керівника місцевого штабу, віце-прем'єра Павла Бурлакова це теж стало несподіванкою. За даними джерела, рішення про зняття Баталіна ухвалювалося не в Сімферополі, а в Києві.

Читайте також: Кримські депутати посперечалися на 10 тис. дол. на перемогу на виборах до ВР

Теміргалієв висловив думку, що за будь-яких обставин переможець виборів у цьому окрузі вступить у пропрезидентську парламентську більшість. За його даними, без Баталіна в окрузі №2 найбільшими симпатіями виборців користується самовисуванець, впливовий кримський бізнесмен і політик Лев Міримський. Джерела радіо "Свобода" в Партії регіонів підтверджують, що за закритими опитуваннями, Міримський значно випереджав кандидата-регіонала.

Дещо прояснюють ситуацію повідомлення низки кримських мас-медіа про давні контакти Міримського, який тричі був народним депутатом України, з керівником центрального штабу Партії регіонів Андрієм Клюєвим. Водночас джерела радіо "Свобода", близькі до кримських регіоналів, стверджують, що важливим аргументом кандидата Міримського стали склади територіальних комісій в цьому окрузі, де кількість його прихильників, висунутих технічними партіями, переважає прихильників Партії регіонів. Пожертвувавши кандидатурою проблемного кандидата, регіонали можуть отримати союзника і гарантовану більшість у територіальних комісіях, вважає співбесідник радіо "Свобода".

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.