ua en ru

Реформа місцевого самоврядування зменшить кількість депресивних територіальних громад, - Янукович

Реформа місцевого самоврядування повинна зменшити кількість депресивних територіальних громад і ліквідувати регіональні диспропорції. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-України.
"Результатом реформи місцевого самоврядування має стати зменшення регіональної диспропорції і кількості територіальних громад, зростання матеріального забезпечення територіальних громад, створення умов для їх розвитку та самодостатні дієздатні конкурентоспроможні інститути народовладдя на місцях, підвищення якості життя громадян. Саме такі результати реформи повинні відчути люди", - заявив Янукович.

Він закликав в процесі реформи не допустити "вакууму влади і дефіциту відповідальності", оскільки "одне невдале пропозицію або помилкове рішення може відкинути країну в ту точку, з якої ми починали". Крім того, Янукович зазначив, що на сьогоднішній день змінені податковий і бюджетний кодекси не в стан відповісти на потреби органів місцевого самоврядування та у зв'язку з цим закликав представників місцевої влади працювати над розробками змін до згадані документи.
Одним з основних завдань територіально-адміністративної реформи є укрупнення громад в напрямку якого вже здійснено перші кроки "Розроблено законопроект про об'єднання територіальних громад, який ... встановлює порядок об'єднання сіл, селищ, міст та надання безкоштовної підтримки такого об'єднання", - сказав Янукович.
Янукович окремо підкреслив, що в цьому процесі дотримання принципу добровільності об'єднання є обов'язковим "поетом тут потрібна велика робота".