ua en ru

Реалізація інвестиційних проектів "Троєщина-Сіті" і троєщинська "Силіконова долина" дозволить створити понад 26 тис. робочих місць, - Валерій Борисов

Реалізація інвестиційних проектів "Троєщина-Сіті" і троєщинська "Силіконова долина" дозволить створити понад 26 тис. робочих місць. Про це сказав народний депутат України, голова ради об'єднання громадян "За Троєщину!" Валерій Борисов під час засідання комітету економічних реформ при Київській міській державній адміністрації.

Зокрема він зазначив, що сьогодні на Троєщині фактично проживає більше 500 тис. населення, що майже дорівнює кількості жителів таких обласних центрів як Луцьк та Полтава, разом узятих. Але більшість дорослого населення змушене щодня їздити на роботу на правий берег. Будівництво на території промвузла по вул. Пухівській зони офісних і ділових центрів дозволить створити майже 11 тис. робочих місць. Планується, що на території понад 500 га будуть розміщені науково-дослідні технопарки, громадські та ділові комплекси, заклади громадського харчування і т.д.

Також планується, що на Троєщині буде побудовано високотехнологічне багатопрофільне виробництво. Зокрема, основні робочі місця в виробничому комплексі будуть у галузях поліграфії, легкої промисловості, високоточної механічної збірки, енергозберігаючих технологій. Передбачається також розвиток науково-дослідних установ у сфері фармакології, охорони навколишнього середовища, інформаційно-обчислювального забезпечення. За попередніми підрахунками, реалізація проекту "Троєщинська силіконова долина" дозволить створити близько 15 тис. робочих місць.

"Сьогодні на Троєщині фактично немає робочих місць для більшості мешканців масиву. Я впевнений, що вже через три-чотири роки нам вдасться реалізувати ці інвестиційні проекти і забезпечити троєщинців гідною роботою і гідною заробітною платою", - підкреслив Валерій Борисов.

Читайте також: В інвестиційному плані проект "Троєщина-Сіті" поки "слабенький", - Валерій Борисов

Нагадаємо, Валерій Борисов є кандидатом в народні депутати України по 213 виборчому округу.