ua en ru

Розвідка заявляє про загибель 15 військових РФ на Донбасі за останні 5 днів

Розвідка заявляє про загибель 15 військових РФ на Донбасі за останні 5 днів Фото: військові Росії на Донбасі

8 із них підірвалися на власному мінному полі

Українська розвідка назвала підтверджені чергові втрати у частинах та з’єднаннях 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російських окупаційних військ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"2 квітня у районі н. п. Стаханов у результаті підриву на власному мінному полі вантажного автомобіля, що перевозив боєприпаси та особовий склад, загинуло 7 російських військовослужбовців 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК у т. ч. дві жінки-снайпери", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, 31 березня до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлено 5 загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під потреби російського військового шпиталю - трьох поранених російських військовослужбовців зі складу розвідувального підрозділу 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1 АК.


"29 березня під час виходу в складі диверсійно-розвідувальної групи, у районі н. п. Зайцеве загинуло 2 російські військовослужбовці 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК. Одним із загиблих є громадянин Росії Сухарєв Олександр Олександрович, 04.04.1987 р. н., м. Уфа", - доповіли у відомстві.

Крім того, як з'ясувала розвідка, 1 квітня, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, вийшли на власне мінне поле та підірвалися на міні направленої дії (МОН-50) два військовослужбовці 3 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), один із яких загинув.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла про вивезення тіл шістьох загиблих російських військових із Донбасу в РФ.