ua en ru

Розмір пенсії знизився фактично на 100 доларів, незважаючи на обіцянки влади, - Рабінович

Розмір пенсії знизився фактично на 100 доларів, незважаючи на обіцянки влади, - Рабінович Вадим Рабінович (фото - прес-служба партії "За життя")

Рабінович спробував розібратися з пенсійними надбавками

Уряд України говорить про успіхи у реформах і про пенсійні надбавки, але фактично за останні кілька років пенсія пересічного українця значно зменшилася. Про це в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна" заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Я постарався розібратися з пенсійними надбавками. Наприклад, я знаю людей, яким підвищили пенсії на 50-60 гривень. Якщо чесно, тільки сьогодні познайомився з людиною, яка говорить, що їй пенсію підвищили на 1800 гривень. На жаль, інфляція і все, що зараз відбувається з економікою в країні, з'їдає будь-які можливості якось виживати, зокрема, надбавки. У результаті досягнень, про які говорить уряд, наша пенсія за чотири роки "піднялася" приблизно 160-180 доларів до 40-50 доларів. Ось таке ось у нас дивне підвищення пенсій", – заявив нардеп.

Він також заявив, що зустрічався з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і запропонував йому проводити регулярні зустрічі з опозицією, "щоб слухати не тільки тих, хто йому бравурно рапортує, але і тих, хто говорить зовсім інше, про реальне положення справ".

За словами Рабіновича, українці в будь-якому випадку бачать, що справжнього покращення в країні, незважаючи ні на які запевнення влади, не відбувається. І саме через розчарування людей у реформах вони масово покидають країну, впевнений нардеп. Він вважає, що єдина можливість "вижити" в Україні для чесної людини – це голосувати за його партію.

"Сьогодні в країні виживати чесній людині все важче. Тому єдина можливість вижити – це голосувати за партію "За життя" та перемагати на виборах. В політичному сенсі для очищення країни нам потрібен тільки один простий крок – перестати обирати тих, хто вже 25 років правив нами, керував. Я даю вам слово: коли партія "За життя" переможе на виборах, то в перший же день будуть скасовані ці вбивчі псевдореформи – освіти, медицини та пенсійного забезпечення. Це вбивство геносистемы країни", – підкреслив він.

Як відомо, Рабінович вже неодноразово виступав за проведення дострокових виборів і зміни влади демократичним шляхом. На його думку, вибори президента і Верховної Ради можуть відбутися вже в наступному році.

"У нас країна з непередбачуваним минулим і непередбачуваним майбутнім. Перевибори, як такі, залежать від дуже багатьох чинників. Я все ж хочу сказати, що моя думка не змінилася – я думаю, що в наступному році ми з вами будемо на президентських і парламентських виборах. У мене таке внутрішнє переконання", – впевнений політик.