ua en ru

Розслідування поліції і ГПУ щодо трагедії в Одесі 2 травня можуть об'єднати

Розслідування поліції і ГПУ щодо трагедії в Одесі 2 травня можуть об'єднати Фото: Сергій Горбатюк розповів про розслідування одеської трагедії

На сьогодні це розслідування розділене на дві частини

Розслідування щодо масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року, яке веде поліція, і розслідування щодо бездіяльності правоохоронних органів, яке проводить Генпрокуратура, необхідно об'єднати. Про це заявив начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі 5 каналу.

"Це розслідування розділене на дві частини. Наше управління займається розслідуванням щодо неналежного забезпечення громадського порядку під час подій 2 травня в Одесі. А органи поліції розслідують події щодо масових заворушень та неналежного виконання обов'язків працівниками ДСНС. Якщо брати нашу частину роботи, то наразі притягнуто до відповідальності двох осіб - колишнього керівника одеської міліції та його заступника. Заступника оголошено в розшук, тому що він утік, а стосовно начальника обвинувальний акт направлено до суду", - розповів Горбатюк.


"Говорити про те, що на сьогодні немає результатів - неможливо, розслідування рухається. Єдине, на мою думку, необхідно об'єднувати провадження стосовно масових заворушень і стосовно дій правоохоронців", - переконаний він.

За його словами, нині встановлено неналежну роботу, бездіяльність, що призвела до тяжких наслідків.

"Водночас робота щодо перевірки можливого взаємозв'язку між правоохоронцями й "антимайданом" триває, щоб чи виключити, чи підтвердити це. Тому що наразі не встановлено достатньо даних, що воно було спільно з працівниками правоохоронних органів, чи якимось чином координувалося. Але робота в цьому напрямку триває", - додав глава Управління спецрозслідувань ГПУ.

Нагадаємо, у 2014 році під час масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300.