ua en ru

Розслідування побиття Шуфрича знаходиться на особистому контролі Авакова, - МВС

Розслідування справи щодо побиття народного депутата Нестора Шуфрича біля будівлі Одеської облдержадміністрації знаходиться на особистому контролі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Розслідування справи щодо побиття народного депутата Нестора Шуфрича біля будівлі Одеської облдержадміністрації знаходиться на особистому контролі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Про це повідомив начальник Одеської міліції Іван Катеринчук, передає прес-служба МВС.

"Розслідування цього виробництва веде слідче управління ГУ МВС України, призначений процесуальний керівник від обласної прокуратури, проведення слідчих дій і розслідування цієї справи варто особисто на контролі міністра МВС і у мене", - повідомив Катеринчук.

За його словами, наразі слідством відпрацьовуються і вивчаються всі фото-відеоматеріали з місця події для встановлення осіб, причетних до скоєння даного злочину.

Катеринчук також зазначив, що міліція задіяла відповідні сили для забезпечення охорони громадського порядку під час прес-конференції Шуфрича в прес-центрі "Контекст-Причорномор'я". Однак Шуфрич не повідомив міліцію про рішення скасувати свою участь в раніше запланованій прес-конференції, та бажання попрямувати до будівлі Одеської обласної державної адміністрації, "що не дозволило своєчасно вжити необхідних заходів щодо забезпечення його безпеки".

Нагадаємо, сьогодні в Одесі в результаті бійки за участю нардепа та активістів "Правого сектору", Автомайдану та Євромайдану біля будівлі ОДА, Шуфрич отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми та струсу головного мозку.

Слідчими органами одеської міліції розпочато кримінальне провадження за кваліфікуючими ознаками ч.2 ст. 296 КК України - хуліганство, вчинене групою осіб.