ua en ru

Розпродаж на фондових торгах в США продовжується, провідні індекси знизилися більш, ніж на 2%.

Провідні фондові індекси в США знизилися до середини торгової сесії більш, ніж на 2% на тлі неприємної для інвесторів макроекономічної статистики і не найвдалішої корпоративної звітності. Серед великих компаній, котирування яких входять до розрахунку індексу Dow Jones, подолати негатив вдалося лише Cisco Systems (+1%) за рахунок кращих, ніж очікувалося, квартальних показників. Всі інші (серед них Coca-cola, Procter&Gamble, ExxonMobil і Microsoft) наполегливо знижуються.

Засмутив інвесторів звіт Міністерства праці США. Кількість первинних вимог з виплати допомоги з безробіття за тиждень по 30 січня 2010 р. в порівнянні з показником попереднього тижня несподівано зросла на 8 тис. і склала 480 тис. Це найвищий показник з середини грудня 2009 р. Аналітики чекали, що тижнева кількість вимог складе лише 455 тис. Напередодні завтрашньої статистики з рівня безробіття за січень 2010 р. представлені дані зовсім не оптимістичні.

Побоювання, що спалахнули з новою силою, щодо суверенних боргових зобов'язань в Європі укріпили долар і одночасно чинили тиск на американський ринок, примушуючи інвесторів скидати ризиковані активи. Крім того, зміцнення долара знижує ціни на сировину, а заразом і котирування акцій сировинного сектора.

Продовжили свою поступову ходу вниз і котирування міжнародної платіжної системи Mastercard, що представила сьогодні квартальний звіт. Результати Mastercard виявилися істотно нижчими за очікування Уолл-стріт, і до середини дня котирування компанії звалилися на 8,7%.

Станом на 19:00 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 199,4 пункту (-1,94%) - до 10071,41 пункту, індекс S&Р - на 24,40 пункту (-2,22%) - до 1072,88 пункту, індекс Nasdaq - на 46,25 пункту (-2,14%) і складає 2144,06 пункту.