ua en ru

Расмуссен: українські реформи можуть вплинути на продовження санкцій проти РФ

Расмуссен: українські реформи можуть вплинути на продовження санкцій проти РФ Фото: Расмуссен заявив, що рішення заходу про продовження санкцій залежить від проведення комплексних реформ в Україні

За його словами, санкції - це єдиний спосіб чинити тиск на Росію

Україні буде легше наполягати на відновлення санкцій проти Російської Федерації влітку, якщо вона продемонструє прогрес у просуванні реформ і боротьбы з корупцією. Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО, нинішній помічник президента України Андерс Фог Расмуссен, передає Reuters.

Європейський Союз протягом тижня повинен вирішити, чи варто продовжувати санкції проти Росії. Для продовження необхідно одностайна згода 28 країн-членів.


За словами Расмуссена, санкції - це єдиний спосіб змусити Росію припинити підтримувати сепаратистів, які воюють з українською армією на Донбасі і зупинити обстріли.

"Я знаю з розмов з політиками в західних столицях, що їх готовність до продовження санкцій безпосередньо пов'язана з бажанням України дійсно проводити комплексні реформи", - сказав екс-генсек НАТО.

Расмуссен зазначив, що як радник президента, він буде налагоджувати двосторонній зв'язок України з ЄС.

"Перш за все, звичайно, я буду повідомляти західним столицям, що українці вже провели глибокі реформи. А з іншого боку, я також буду приносити послання президенту від моїх співрозмовників так, щоб українська влада чітко розуміла пріоритети заходу", - підкреслив помічник президента України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-генсек НАТО Расмуссен став позаштатним радником Порошенко.