ua en ru

Ракета "Протон" вивела супутник Sirius-5 на опорну орбіту

З космодрому Байконур о 21:38 за київським часом проведено запуск ракети-носія "Протон" з супутником Sirius-5, перенесений з 7 липня 2012 р. Орбітальний блок був виведений ракетою на опорну орбіту, після чого був проведений імпульс маршевого двигуна для подальшого виведення об'єкту на цільову орбіту, виходить з матеріалів телеметричної інформації, опублікованих ФДУП "ДКНВЦ ім. М.В.Хрунічева".

Раніше в ході підготовки до запуску космічного апарату Sirius-5 державною комісією було ухвалено рішення про проведення додаткових перевірок ракети-носія "Протон-М". У зв'язку з цим запуск космічного апарату Sirius-5 з космодрому Байконур перенесений на 9 липня 2012 р.

Пуск ракети-носія "Протон-М" з супутником зв'язку SES-5 з космодрому Байконур спочатку був запланований на 19 червня ц.р. 17 червня ракета була вивезена на стартовий комплекс майданчика N81 і встановлена в пусковий пристрій. Проте в ході підготовки були виявлені технічні несправності (повідомлялося про заміну декількох приладів). Пуск був відкладений, а потім Федеральне космічне агентство РФ (Роскосмос) оголосило про те, що несправності усунути не вдалося, і ракета була знята зі старту. Ракету доставили в монтажно-випробувальний комплекс космодрому, де були наново проведені її випробування.

29 червня ц.р. фахівці Космічного центру ім. Хрунічева усунули несправності, які не дозволили здійснити запуск ракети-носія "Протон-М" з супутником Sirius-5 (SES-5). Запуск був запланований на 21:23 за київським часом 7 липня 2012 р.

Запуск космічного апарату Sirius-5 - шостий пуск ракети "Протон" в 2012 р. і 378-й старт в її льотній історії.

Телекомунікаційний космічний апарат Sirius-5 призначений для надання повного спектру послуг зв'язку на території країн Європи і Африки.