ua en ru

У Раду внесли законопроект про призначення виборів в Кривому Розі

У Раду внесли законопроект про призначення виборів в Кривому Розі Фото: Верховна Рада

Законопроект №3613 зареєстрований у парламенті

До Верховної Ради України внесений законопроект №3613 "Про призначення позачергових виборів Криворізького міського голови". Відповідний документ зареєстрований на сайті парламенту.

"Верховна Рада України не повинна стояти осторонь наявної проблеми спотворення волевиявлення громадян, що виникла під час проведення місцевих виборів, і повинна створити дієвий механізм захисту та реалізації конституційних прав громадян України - членів територіальних громад міста Кривого Рогу та забезпечити проведення голосування з виборів міського голови Кривого Рогу у найближчий можливий час - 27 березня 2016 року", - сказано в пояснювальній записці.

Проектом закону запропоновано призначити позачергові вибори Криворізького міського голови на 27 березня 2016 року та встановити особливості проведення повторних виборів Криворізького міського голови, в тому числі особливі строки щодо окремих виборчих процедур.

Реалізація положень законопроекту не потребуватиме додаткових витрат з державного бюджету України.

Підкреслимо, що Тимчасова спеціальна комісія ВРУ з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року затвердила звіт, в якому встановлені факти порушень, що відбулись під час повторного голосування на вказаних виборах.

Зазначимо, народний депутат України від "Батьківщини" Ігор Луценко повідомив, що Верховна Рада України може призначити вибори мера Кривого Рогу на 27 березня.

16 листопада Криворізька міська виборча комісія встановила результати другого туру виборів - з перевагою 752 голоси переможцем другого туру оголошено Юрій Вілкул. У свою чергу, "Самопоміч" заявила, що за результатами підрахунку 80% бюлетенів на виборах мера Кривого Рогу лідирує Юрій Милобог.