ua en ru

У Раді зареєстровано чотири законопроекти про антикорупційний суд, - Парубій

У Раді зареєстровано чотири законопроекти про антикорупційний суд, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Завтра буде пропозиція включити їх лише у порядок денний сесії

У вівторок, 16 січня, Верховна Рада (ВР) може внести у порядок денний сесії законопроекти про антикорупційний суд, яких наразі зареєстровано чотири. Про це у понеділок, 15 січня, на брифінгу заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні у парламенті зареєстровані чотири альтернативні законопроекти про антикорупційний суд. Завтра буде пропозиція включити їх лише у порядок денний сесії, що дає підстави комітету їх розглядати", - заявив Парубій.

Проте, за його словами, розглядати вже у сесійній залі ці законопроекти парламент зможе тільки після відповідного розгляду комітетом.

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд (МВФ) офіційно повідомив владі України про те, що ухвалення президентського законопроекту про антикорупційний суд в його нинішній редакції буде означати порушення Києвом своїх зобов'язань перед міжнародними партнерами. "Щодо того проекту, який був представлений 22 грудня, у нас є серйозні застереження, ряд його положень не сумісні з зобов'язаннями України за програмою співпраці з МВФ, а також суперечать рекомендація Венеціанської комісії", - зазначили в МВФ.