ua en ru

Раді пропонують створити ТСК з розслідування масових вбивств в Одесі і на сході України

Нардеп від фракції Партії регіонів Вадим Новинський і нардеп від фракції "Батьківщина" Андрій Іванчук пропонують Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів масових вбивств в Одесі, Маріуполі (Донецька область) та Красноармійську (Луганська область), а також в інших містах на півдні та сході України.

Нардеп від фракції Партії регіонів Вадим Новинський і нардеп від фракції "Батьківщина" Андрій Іванчук пропонують Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів масових вбивств в Одесі, Маріуполі (Донецька область) та Красноармійську (Луганська область), а також в інших містах на півдні та сході України. Про це йдеться в проекті постанови № 4852, який був зареєстрований у Раді 13 травня.


"Необхідність прийняття запропонованого проекту Постанови обумовлено необхідністю отримання повної і достовірної інформації про обставини масових убивств мирних громадян в містах Одесі, Маріуполі та Красноармійську, а також в інших містах на півдні та сході України", - йдеться в проекті.


Головою ТСК пропонується призначити нардепа від ПР з Одеської області Антона Кіссе.


В Одесі під час масових заворушень і під час пожежі в Будинку профспілок 2 травня загинуло 48 людей, понад 200 осіб отримало поранення.


У Маріуполі, згідно з пояснювальною запискою, загинуло 9 осіб і 42 людини отримало поранення. Маються на увазі події біля міськради 9 травня.


У Красноармійську, за даними авторів проекту постанови, вбито 2 людини. Йдеться про перестрілку в центрі Красноармійська, в якій нібито брали участь бійці батальйону "Дніпро".