ua en ru

Раді пропонують відправити на розслідування в Гаазький трибунал справу про масові вбивства в Одесі 2 травня

Нардеп від фракції Партії регіонів Сергій Ківалов пропонує Верховній Раді визнати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду в Гаазі (Нідерланди) щодо вчинення злочинів проти людяності в Одесі 2 травня.

Нардеп від фракції Партії регіонів Сергій Ківалов пропонує Верховній Раді визнати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду в Гаазі (Нідерланди) щодо вчинення злочинів проти людяності в Одесі 2 травня. Відповідний проект постанови авторства Ківалова зареєстровано в Раді 15 травня під №4890.

Назва документа: "Проект Постанови про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо вчинення злочинів проти людяності, які призвели до особливо тяжких наслідків, умисного заздалегідь спланованого масового вбивства громадян особливо жорстоким і цинічним способом під час мирних акцій 2 травня 2014 року в місті Одесі, і стосовно всіх осіб, винних у вчиненні цих злочинів, прохання до Міжнародного кримінального суду притягнути винних до відповідальності".

Нагадаємо, 2 травня в Одесі сталися сутички проукраїнських і проросійських активістів. В результаті загинули 48 чоловік.