ua en ru

У Раді підтримали зусилля по боротьбі з кодеиновой залежністю

У Раді підтримали зусилля по боротьбі з кодеиновой залежністю Фото: Олексій Гончаренко

Сьогодні Міжнародний благодійний фонд "Єдиноборства проти наркоманії та дитячої злочинності" отримав перший депутатський відгук на звернення Фонду до посадових осіб держави щодо неприпустимості безконтрольного розповсюдження кодеїновмісних препаратів через аптечні мережі. Про це повідомили в прес-службі фонду.

"Фонд отримав лист від народного депутата України Олексія Гончаренка, який першим відповідально поставився до звернення фонду щодо неприпустимості потурання безконтрольного розповсюдження опіумних препаратів через аптеки з боку посадових осіб держави. Пан Олексій повідомив, що направив відповідне депутатське звернення Головам Нацполиции України і Національного антикорупційного бюро України", - йдеться на сайті МБФ.

На своїй офіційній сторінці Фонду також висловлює "глибоку повагу Олексію Гончаренко і надію на те, що правоохоронні органи також не будуть байдужими до горя сотень тисяч сімей українців".

до Речі, тут же фонд виклав і повне Аналітичне дослідження "Оцінка кількості кодеинозависимого населення України".

Зазначимо, таблетка одного з таких препаратів, вільно продаються в аптечних мережах, містить кодеїну фосфату гемігідрату 10,9 мг, терпингидрата 250 мг, натрію гідрокарбонату 250 мг; допоміжні речовини.