ua en ru

У Раді немає єдності для ухвалення змін до виборчого законодавства, - Парубій

У Раді немає єдності для ухвалення змін до виборчого законодавства, - Парубій Фото: Андрій Парубій розповів про ухвалення змін до виборчого законодавства

Рішення ВР щодо нових членів ЦВК може бути ухвалене після перевнесення деяких кандидатів

У Верховній Раді поки що немає єдності для ухвалення змін до виборчого законодавства. Про це заявив голова ВР Андрій Парубій в ефірі "5 каналу".

"На сьогодні є сім законопроектів: два виборчих кодекси, якщо я не помиляюся, п'ять законопроектів і, на жаль, на сьогодні ще немає єдності залу у тому, щоб будь-який з них взяти за основу", - заявив Парубій.

Голова парламенту додав, що рішення ВР щодо нових членів Центральної виборчої комісії може бути ухвалене після перевнесення деяких кандидатів, запропонованих фракціями, у зв’язку з тим, що вони вже займають інші посади.

Зазначимо, 13 березня спікер ВР заявляв, що Рада повинна завершити політичні консультації і призначити нових членів ЦВК протягом двох найближчих пленарних тижнів.

Нагадаємо, у четвер, 13 квітня, слідство у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського продовжили ще на 2 місяці.