ua en ru

В Раді є 300 голосів за внесення змін до Конституції, - Парубій

В Раді є 300 голосів за внесення змін до Конституції, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Зміни у Конституції мають вноситись у три етапи голосування

В парламенті знайдеться 300 голосів для того, щоб закріпити в Конституції України курс до НАТО. Про це повідомив Голова Верховної ради Андрій Парубій відповідаючи на питання посла України в місії НАТО Вадима Пристайко стосовно прогнозів щодо результатів голосування ради за зміни до Конституції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вважаю дуже важливим це питання, бо це може бути однією з дискусій нашої політичної осені. Я глибоко переконаний, що ця ініціатива має бути реалізована, чим швидше", - повідомив Парубій під час XII наради керівників дипломатичних установ України.

Він додав, що зміни у Конституції мають вноситись у три етапи голосування.

"В даному випадку нагадаю вам про про процедуру. Вона не є простою: це одна сесія - перше голосування. Потім буде рішення КСУ, потім друге голосування, і аж потім третє голосування - 300 голосів. Я можу запевнити вас, що в парламенті цього скликання є 300 голосів для того, щоб зазначити, що НАТО і ЄС є ключовими пріоритетами України",- додав він

"Я вірю, що ми зможемо внести ці зміни в Конституцію до завершення цієї каденції. Я нагадаю: весна, осінь, ще одна осінь, яка дозволить нам трьома етапами внести ці зміни в Конституцію",- додав він.

Раніше Петро Порошенко заявляв, що буде наполягати на закріпленні у Конституції України прагнення держави приєднатися до Європейського союзу і вступити до НАТО.