Рада заборонила висувати додаткові зауваження до проекту землеустрою

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 1025-1 "Про внесення змін до статті 186-1 Земельного кодексу України (щодо спрощення процедури погодження проекту землеустрою)". За відповідне рішення проголосували 229 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Закон доповнює статтю 186-1 Земельного кодексу України новою частиною, згідно з якою у висновку про відмову погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, органами виконавчої влади, які здійснюють його погодження, має бути надано вичерпний перелік недоліків проекту землеустрою та розумний строк для усунення таких недоліків.

Також пропонується заборонити цим органам повторно відмовляти у погодженні таких проектів у разі, якщо усі зауваження, висловлені у їх попередньому висновку, були усунені, та пропонується заборонити висувати додаткові зауваження до проекту у разі, якщо такі зауваження не були висунені у попередньому висновку.

Також даними законопроектами пропонується, зобов'язати ці органи також здійснювати перевірку відповідності проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок вимогам законодавства, встановленим стандартам, нормам і правилам.
Завданням органів виконавчої влади, які погоджують проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок, відповідно до діючих положень частини 5 та 6 цієї статті є аналіз відповідності положень цього проекту вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, документації із землеустрою або містобудівній документації, при вирішенні у ньому питань, пов'язаних із відведенням земельних ділянок для конкретних цілей. Відмова у погодженні проекту землеустрою повинна містити обов'язкове посилання на закони та прийняті відповідно до них нормативно-правові акти, що регулюють відносини у відповідній сфері.

Нагадаємо, 2.09.2014 р. Рада дозволила переклад дачних будинків у житлові.