Рада ввела штрафи за рух в автоколонах в складі більше 5 авто на суму до 850 грн

Верховна Рада ввела штрафи за рух в автоколонах у складі не більше 5 авто на суму до 850 грн.

Верховна Рада України посилила відповідальність за руху у колонах в складі більше 5 автомобілів без узгодження з ДАІ, що створює перешкоди для дорожнього руху. За прийняття в цілому відповідного законопроекту №3879 проголосувало 235 депутати при мінімально необхідних 226 нардепах

Закон вносить доповнення до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якими, руху у колонах в складі більше 5 транспортних засобів без узгодження умов та порядку руху з ДАІ, що створює перешкод для дорожнього руху, тягне за собою накладення штрафу від 40 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 - 850 грн) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

Крім того, керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів (850-1,7 тис. грн) з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого. Таке правопорушення згідно діючого законодавства каралося штрафом від 30 до 35 неоподатковуваних мінімумів.

Також автомобілем особою, позбавленою права керування транспортними засобами тягне за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів (850 - 2,5 тис. грн) з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого. Таке правопорушення згідно діючого законодавства каралося штрафом від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів.