ua en ru

Рада затвердила наглядову раду земельного банку

Верховна Рада України (ВР) прийняла проект постанови № 11324, яким затвердила членів наглядової ради ПАТ "Державний земельний банк". "За" прийняття проекту постанови "Про призначення членів наглядової ради публічного акціонерного товариства" Державний земельний банк "проголосували 236 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Членами наглядової ради, згідно з постановою, стали Євген Бердніков, Едуард Лозовський, Ігор Прийма, Віталій Саблук та Галина Ямчук. Поіменний склад наглядової ради голова профільного комітету Віталій Хомутиннік оголосив з трибуни ВР. Біографії перерахованих людей народним депутатам не роздали.

Крім того, як заявив РБК-Україна заступник глави профільного комітету Євген Царьков, на своєму засіданні члени ради визначать главу і почнуть далі роботу. За його словами, спочатку пропонувалося, щоб членами ради Земельного банку були депутати. Але для уникнення політичного протистояння були обрані "представники банківського сектору".

Відзначимо, у ВР зареєстровано відповідний проект постанови, однак з абсолютно іншим складом. Так, раніше пропонувалося ввести в наглядову раду земельного банку Григорія Калетника (народний депутат від фракції Партії регіонів, голова комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин), Олексія Плотнікова (нардеп від ПР, голова підкомітету ВР з питань міжнародної економічної політики), Ігоря Прасолова (нардеп від ПР, голова підкомітету з питань цінних паперів та фондового ринку), Дмитра Притику (нардеп від ПР, член комітету ВР з питань правосуддя) і Романа Ткача (нардеп від НУ-НС, секретар комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин ).