ua en ru

Рада врегулювала діяльність Державної служби зайнятості

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4808 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Державної служби зайнятості)".

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4808 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Державної служби зайнятості)". За відповідне рішення проголосували 232 нардепи.

Закон ухвалювався важко. Перший раз цей документ підтримали всього 218 нардепів. Далі було декілька спроб повернутися до голосування.

Закон підготовлено з метою повернення існуючої до 01 січня 2013 р. системи управління державної служби зайнятості через мережу державних установ, а також приведення законів у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у відповідність до основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування та законодавства з питань соціального діалогу в Україні.

Згідно із законом, "Державною службою зайнятості є централізована система державних установ, яка функціонує у сфері управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення, та провадить діяльність у сфері сприяння зайнятості та соціального захисту населення від безробіття. Положення про державну службу зайнятості затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення".

Законом також передбачається, що "діяльність державної служби зайнятості щодо сприяння зайнятості та соціального захисту населення від безробіття спрямовується та координується Міністром - керівником центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення".

Відповідні зміни вносяться до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів "Про зайнятість населення", "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття".

Нагадаємо, у першому читанні цей закон Рада підтримала 3 червня 2014 р. За відповідне рішення проголосували лише 232 нардепи.