ua en ru

Рада спростила процедуру передачі дитсадків з держ- у комунальну власність

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому урядовий законопроект № 4075а "Про внесення змін до статті 4 закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" (щодо дошкільних навчальних закладів)".

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому урядовий законопроект № 4075а "Про внесення змін до статті 4 закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" (щодо дошкільних навчальних закладів)". За відповідне рішення проголосували 233 нардепи.

За цей закон у першому читанні проголосували 230 парламентаріїв.

Згідно з законом передача нерухомості здійснюватиметься за рішенням органів, уповноважених управляти державним майном, за погодженням з Мінфіном, Фондом державного майна, Мінекономрозвитку.

Ініціатива може бути реалізована за умови, якщо органи місцевого самоврядування візьмуть на себе зобов'язання використовувати приміщення за цільовим призначенням і не відчужувати нерухомість, призначену для дитсадків, у приватну власність.

На думку авторів закону, прийняття даного документу дозволить, у разі потреби, більш оперативно приймати рішення про передачу нерухомого майна з державної у комунальну власність для подальшого розміщення дошкільних навчальних закладів.