ua en ru

Рада може зняти недоторканність з 5 нардепів у наступний четвер, - Парубій

Рада може зняти недоторканність з 5 нардепів у наступний четвер, - Парубій Фото: Рада може зняти недоторканність з нардепів на цьому тижні (УНІАН)

У комітету є 20 днів на розгляд подань ГПУ

Верховна Рада може розглянути подання Генеральної прокуратури про зняття депутатської недоторканності з п'яти народних депутатів у четвер, 6 липня. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"За часом, за регламентом, який передбачає процес зняття недоторканності, ми встигаємо це питання винести в четвер останнього пленарного тижня ... На четвер останнього пленарного тижня можемо вийти на розгляд цих питань, але звичайно, ми чекаємо рішення комітету", - заявив Парубій.

Голова ВРУ наголосив, що згідно регламенту роботи парламенту, профільний комітет має 20 днів на розгляд всіх подань Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко анонсував ще одне подання про зняття депутатської недоторканності.

Раніше Комітет з питань регламенту, організації роботи Верховної Ради України повідомив, що прийме рішення про подань Генеральної прокуратури України про зняття недоторканності з 5 народних депутатів до кінця поточної сесії.