ua en ru

Рада ратифікувала угоду про асоційоване членство України в ЦЕРН

Рада ратиНародні депутати підтримали в цілому законопроект № 0089 "Про ратифікацію угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) стосовно надання статусу асоційованого члена в ЦЕРН"

Рада ратиНародні депутати підтримали в цілому законопроект № 0089 "Про ратифікацію угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) стосовно надання статусу асоційованого члена в ЦЕРН". За відповідне рішення проголосували 251 нардеп.

Очікується, що асоційоване членство в ЦЕРН надасть Україні можливість брати участь у засіданнях Ради ЦЕРН з правом часткового прийняття рішень в галузі наукової політики.

Європейська організація ядерних досліджень (ЦЕРН) є провідною міжурядовою організацією з вивчення фізики високих технологій.

Співробітництво України та ЦЕРН здійснюється з 1993 р. відповідно до положень Угоди між сторонами про подальший розвиток наукового і технічного співробітництва в галузі фізики високих енергій від 2 квітня 1993 р. (без набуття Україною членства або іншого юридичного статусу в цій організації).