ua en ru

Масові отруєння дітей в школах: Рада просить Кабмін організувати координаційну раду

Масові отруєння дітей в школах: Рада просить Кабмін організувати координаційну раду Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Представник президента у ФР Луценко закликала напрацювати механізм реагування на отруєння дітей у школах

Верховна рада України просить Кабінет міністрів організувати міжвідомчу координаційну раду у зв'язку з масовими отруєннями дітей у школах. Про це перед закриттям ранкового пленарного засідання ВР з трибуни парламенту сказала представник президента у Раді, депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко.

"Достатньо серйозна ситуація склалася за останній місяць в освітній сфері. Сьогодні у харківській школі розпилили якусь невідому речовину на лінійці. З отруєнням і запамороченням діти були відправлені в лікарні. Я від двох фракцій і від всього парламенту звертаюсь до Кабінету міністрів і прошу розглядати це як звернення усієї Верховної ради - дуже уважно і дуже серйозно віднестися до цієї тривожної ситуації", - сказала Луценко.

Вона закликала Кабмін організувати міжвідомчу координаційну раду для того, щоб випрацювати механізм реагування на такі випадки.

"Ми дуже просимо Кабінет міністрів організувати відомчу групу, міжвідомчу координаційну раду для того, щоб випрацювати механізм реагування на такі випадки", - підкреслила представник президента у ВР.

"Звертаюся від усього парламенту: Кабінету міністрів, ДСНС, Міністерства внутрішніх справ - зорганізуватися і випрацювати механізм для того, щоб убезпечити дітей України від такої ситуації, яка складається - від хаосу, від паніки і від отруєння", - закликала Луценко.

Нагадаємо, більшість дітей, які постраждали внаслідок масового отруєння у Миколаєві сьогодні, 22 травня 2018 року, випишуть з лікарні.

Додамо, що також 22 травня 2018 у Харкові 30 учнів школи №3 звернулися до медиків зі скаргами на слабкість та затруднене дихання. Згодом стало відомо, що школі розпилили перцевий спрей.

Раніше у Черкасах 8 травня на території загальноосвітньої школи № 8 у Черкасах під час шкільної лінійки, на якій знаходилися 424 учня, відчули погіршення самопочуття і почали втрачати свідомість 15 учнів школи. Згодом кількість потерпілих зросла до 57 осіб. На сьогодні усіх виписано з лікарні.