ua en ru

Рада голосуватиме за законопроекти щодо комітетів 15 березня, - Парубій

Рада голосуватиме за законопроекти щодо комітетів 15 березня, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

У Раді мають намір скоротити кількість парламентських комітетів

Верховна рада України проголосує за два законопроекти про розподіл та зміни кількості парламентських комітетів в наступний четвер, 15 березня. Про це на конференції з реформи парламенту заявив спікер Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я назву найбільший пріоритет Верховної ради: це два законопроекти. Перший з них - це кількість комітетів та їх відповідність з міністерствами в уряді. Дуже важлива річ, яка визначить конструкцію наступної Верховної Ради, зніме політичні торги і інтриги. Я сподіваюся, що вже наступного четверга ми зможемо цей законопроект розглянути", - заявив Парубій.

За словами спікера, після прийняття законопроекту в Раді залишиться не більше 20 комітетів.

"На жаль, вже багато разів ми повертали законопроект в комітет на доопрацювання. А на останніх діалогах прийшли до компромісу, щоб співвідношення з міністерствами прибрати. Скоротити, щоб було не більше 20 комітетів", - зазначив Парубій.

Він також підкреслив, що парламент наступного тижня розгляне законопроект про розподіл комітетів.

"Другий законопроект - це розподіл комітетів за принципом, який дає принцип справедливості між фракціями при розподілі комітетів та їх головування. Автори також фактично керівники всіх фракцій. Я сподіваюся, що на наступному пленарному тижні ми його у вівторок включимо до порядку денного сесії. У середу його зможе розглянути комітет. У четвер ми зможемо розглянути ці два законопроекти, які вступають в дію в наступному скликанні", - додав Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тема національної безпеки стане ключовою для нинішньої сесії Ради.