ua en ru

Рада доручить Кабміну інвентаризацію майна РФ в Україні, - Парубій

Рада доручить Кабміну інвентаризацію майна РФ в Україні, - Парубій Андрій Парубій анонсував інвентаризацію майна РФ в Україні

Верховна Рада найближчим часом може звернутися в Кабінет міністрів з дорученням провести інвентаризацію майна, яке належить громадянам Російської Федерації на території України. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Парубія, відповідний проект постанови увійшов в пакет санкционных законів проти РФ, який напрацювали депутати міжфракційного об'єднання "Самооборона Майдану".

"Проектом постанови ми звертаємося з дорученням до Кабміну провести інвентаризацію розташованого на території України майна, що належить Російської Федерації і її резидентам. Ми вважаємо, що повинні мати перелік усіх об'єктів, які належать представникам країни-агресора", - заявив Парубій.

Крім того, він зазначив, що з 10 квітня "Самооборона Майдану" починає моніторити всі можливі зміни у структурі власників підприємств, кінцевими вигодоодержувачами яких є Російська Федерація і її резиденти.

За словами Парубія, нардепи буде вимагати включення цього пакету законів до порядку денного в найближчі пленарні дні роботи Ради.

Нагадаємо, в АПУ та Кабміні сумніваються в прийнятті закону про націоналізацію майна РФ.