ua en ru

Наближення виборів допоможе знайти голоси для скасування недоторканності нардепів, - Парубій

Наближення виборів допоможе знайти голоси для скасування недоторканності нардепів, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Спікер переконаний, що голосів нардепів вистачить для прийняття проекту за основу на цій сесії та в цілому - на наступній

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що в парламенті вистачить голосів для скасування депутатської недоторканності, передає кореспондент РБК-Україна.

Спікер зазначив, що голосування у першому читанні за законопроект № 6773 про внесення змін до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності відбудеться вже на поточній сесії.

"Перше голосування відбудеться на цій сесії. Я вірю, що рішення Конституційного суду з цього питання буде незабаром. Тому ми матимемо можливість і шанс на цій сесії провести перше голосування. Для нього буде достатньо 226 голосів", - зазначив Парубій.

Голова ВР уточнив, що відповідно до процедури внесення змін до Конституції України остаточне ухвалення законопроекту можливе на наступній сесії конституційною більшістю голосів, тобто, 300 голосами. Він висловив упевненість у тому, що можна буде знайти 300 голосів, незважаючи на скептичне ставлення до цього моменту.

"Наближення виборів буде позитивним чинником для затвердження цих змін до Конституції. Для народних депутатів буде вкрай важливо дати відповідь на той суспільний запит, який сьогодні є", - підкреслив очільник Ради.

Таким чином, Парубій висловив сподівання, що вдасться провести успішне голосування за проект закону з конституційними змінами як на поточній, так і на наступній сесіях.

Нагадаємо, Конституційний суд України протягом місяця надасть висновок щодо двох законопроектів про скасування депутатської недоторканності, повідомила суддя-доповідач у справі Наталія Шаптала.