ua en ru

Рада підтримала заборону правопорушникам відвідувати футбольні матчі

Народні депутати України підтримали законопроект № 3837 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів".". За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

Оскільки опозиція продовжує блокувати трибуну та президію ВР, парламентська більшість голосувала за даний законопроект підняттям рук. Лічильна комісія фіксувала результати голосування.

Закон розробило МВС для забезпечення громадського порядку під час проведення масових спортивних заходів у відповідність з міжнародними стандартами.

Закон передбачає введення нового виду адміністративного стягнення у вигляді заборони відвідувати футбольні матчі особам-порушникам.

Для ефективної реалізації цього виду стягнення правоохоронці пропонують ввести персоніфіковані квитки на футбольні матчі із зазначенням імені та прізвища глядача.

Крім того, законом передбачено встановлення адміністративної відповідальності за порушення цієї заборони.

У МВС відзначають, що прийняття закону сприятиме підвищенню ефективності заходів щодо забезпечення громадського порядку у зв'язку з проведенням футбольних матчів.