ua en ru

Рада провалила норму про недискримінацію сексменшин у Трудовому кодексі

Рада провалила норму про недискримінацію сексменшин у Трудовому кодексі Фото: Верховна Рада

Геращенко запропонувала включити в проект Кодексу норму про недискримінації працівників в залежності від їх сексуальної орієнтації

У ході обговорення на засіданні Верховної Ради проекту Трудового кодексу голова комітету з питань євроінтеграції Ірина Геращенко неодноразово закликала парламент включити до кодексу норму щодо недискримінації прав працівників залежно від сексуальної орієнтації, що є вимогою ЄС для лібералізації візового режиму з Євросоюзом. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Тут намагаються нав'язати зовсім не європейські норми публіці і, ляскаючи один одного...на скільки поза телевізійних камер люди думають по-європейськи, але не хочуть залазити в такі слизькі теми. Давайте ми заборонимо слухати музику Чайковського, давайте ми заборонимо читати книги Оскара Уайльда", - закликала Вона.

Відповідно, Геращенко запропонувала включити в проект Кодексу норму про недискримінації працівників в залежності від їх сексуальної орієнтації.

"Забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статті, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації , етнічного,соціального та іноземного походження, віку, стану здоров'я, інвалідності, підозри щодо наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов'язків, місця проживання, членства у професійній спілці, тому чи іншому об'єднанні громадян, участі у страйку, обігу або наміри звернутися до суду чи інших органів за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті, за мовними або іншими ознаками",- заявила Геращенко.

Можливість обліку озвученої Геращенко поправки до кодексу парламентарі при окремому голосуванні не підтримали.

У свою чергу голова ВРУ поставив на голосування продовження підготовки поправок до другого читання з 2 до 3 тижнів, що нардепи підтримали.

Нагадаємо, сьогодні, 5 листопада, Верховна Рада України в першому читанні прийняла новий проект Трудового кодексу України. Відповідний проект закону №1658 р. у першому читанні за основу підтримали 258 депутатів.