ua en ru

Рада має намір ввести кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу законопроект № 8711, яким пропонується ввести кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму. "За" законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)" проголосували 289 народних депутати з мінімально необхідних 226.

Законопроектом пропонується внести зміни до низки законів України. Зокрема до Кримінального кодексу, якими пропонується за розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, гомосексуалізм, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію ввести покарання аж до позбавлення волі на строк до 5 років.

Крім того, неприпустимим буде вважатися пропаганда гомосексуалізму в ЗМІ.

"Прийняття проекту закону сприятиме підвищенню ефективності протидії пропаганди сексуальних збочень в Україні та забезпечить правові засади притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства у сфері захисту основ національної безпеки України, громадського порядку та моральності. Це унеможливить соціальні конфлікти в Україні та сприятиме реалізації стратегії захисту національної безпеки України", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закона.