ua en ru

Рада може обрати 7 членів комісії з обрання антикорупційного прокурора на наступному тижні, - Парубій

Рада може обрати 7 членів комісії з обрання антикорупційного прокурора на наступному тижні, - Парубій Фото: Андрій Парубій

В комісію увійдуть сім членів від парламенту і чотири людини від ГПУ

Верховна Рада може обрати 7 з 11 членів конкурсної комісії щодо обрання антикорупційного прокурора на наступному сесійному тижні. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора це питання було підняте на нараді голів фракцій і був запропонований наступний алгоритм: до середовища подати своїх кандидатів від фракцій, в середу на комітеті пройде їх затвердження, в четвер винести на порядок денний сесії", - повідомив Парубій, підкресливши при цьому, що кандидатами від фракцій повинні стати не партійні чиновники або активісти, а громадські діячі та експерти.

Відзначимо, в конкурсну комісію, яка буде вибирати антикорупційного прокурора, повинні увійти 7 членів від парламентських фракцій і 4 людини від Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, у квітні Кабінет міністрів України розпочав конкурс на посаду керівника Національного агентства з запобіганню корупції.