ua en ru

Рада цього тижня може запровадити квоти української мови на телебаченні, - Парубій

Рада цього тижня може запровадити квоти української мови на телебаченні, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Проект закону може бути винесений до сесійної зали у четвер

На поточному пленарному тижні Верховна Рада України може розглянути проект закону щодо запровадження квот української мови на телебаченні. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив Голова ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як тільки даний законопроект пройде комітет, я думаю, що увесь зал підтримає, щоб ми змогли його включити у порядок денний і змогли розглянути", - заявив спікер.

За його словами, проект закону може бути винесений до сесійної зали у четвер, 16 березня, за умови проходження ним профільного комітету у середу, 15 березня.

Наразі у парламенті зареєстрований проект закону №5313 "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації", яким пропонується встановити обов'язкові квоти передач і фільмів українською мовою на телебаченні.

Нагадаємо, у лютому Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер оштрафувала ряд радіостанцій на загальну суму понад 500 тис. гривень за недотримання квот трансляції українських пісень і ведення програм державною мовою.