ua en ru

Рада цього тижня може відкликати законопроект про антикорупційний суд, - Парубій 

Рада цього тижня може відкликати законопроект про антикорупційний суд, - Парубій  Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Раніше відповідне питання вже виносилося на голосування, однак воно не набрало достатньої кількості голосів

Верховна Рада України у вівторок, 14 листопада, може проголосувати за відкликання депутатського законопроекту про антикорупційний суд. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає корспондент РБК-Україна.

"Завтра, коли буде блок для включення до порядку денного сесії, - а це буде ще до обіду, - у цей блок я запропоную і наперед це зазначу у порядку денному, щоб ВРУ теж підтримала рішення про відкликання законопроекту про антикорупційний суд з порядку денного сесії", - заявив Парубій.

За словами голови парламенту, раніше відповідне питання вже виносилося на голосування, однак воно не набрало достатньої кількості голосів.

Парубій зазначив, що питання щодо створення робочої групи по напрацюванню положень нового законопроекту про антикорупційний суд вирішать після того, як профільний комітет ухвалить відповідне рішення.

Нагадаємо, 9 листопада депутати Верховної Ради України не змогли відкликати законопроект №6011 "Про антикорупційні суди". Парубій закликав парламентарів проголосувати за відкликання, аби розчистити шлях для внесення нового проекту закону. Однак його пропозицію підтримали лише 192 та 196 депутатів при 226 мінімально необхідних.