ua en ru

Рада на цьому тижні може призначити нових членів ЦВК, - Парубій

Рада на цьому тижні може призначити нових членів ЦВК, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

У вівторок до порядку денного буде включений блок питань щодо захисту прав дітей

Верховна рада України розпочне тиждень з питань інтелектуальної власності, а може завершити обранням нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій під час відкриття засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулий пленарний тиждень ми завершили з розгляду питання інтелектуальної власності - №7476. Отже неминуче саме з цього законопроекту парламент розпочинає свою роботу. Я дуже розраховую на комітет, на всіх авторів правок, що ми зможемо багато сотень пропозицій пройти достатньо інтенсивно. Сподіваюсь, що у вівторок ми зможемо вийти на позитивне рішення", - заявив Парубій.

Він також додав, що у вівторок до порядку денного буде включений блок питань щодо захисту прав дітей.

"Було б добре, щоб ми у вівторок змогли прийняти цей блок, а наступного тижня могли у другому читанні завершити розгляд цих питань. Наступний блок на вівторок - це питання інформатизації. Я протягом тих днів вивчав, не повністю є задовільна ситуація по узгодженню. Сподіваюсь, що в ці дні ми зможемо попрацювати і вийти на позитивне рішення", - додав він.

Парубій також наголосив, що у вівторок Рада може розглянути питання призначення місцевих виборів. У середу депутати традиційно розглянуть питання ратифікації міжнародних угод. Також у середу мають бути розглянуті законопроекти щодо охорони здоров’я та трансплантації органів.

"Пропозиція у тому, щоб розпочати розгляд у середу, а на голосування вийти в четвер. У четвер рекомендується поставити одним з перших питань питання ДБР. Пропонується також блок питань фінансової та банківської діяльності, комітет у середу має розглянути закон про валюти. Я буду пропонувати, щоб його включили в порядок денний у четвер", - заявив спікер.

За його словами, у четвер парламент має перейти до розгляду питання призначення складу ЦВК.

"Також, якщо будуть завершені консультації, ми переходимо до питання ЦВК. Нагадаю, що це питання займе значний проміжок часу. Вкрай важливо, щоб були проведені консультації. Якщо фракції дадуть позитивний висновок після консультацій, ми розглянемо у четвер", - додав голова ВР.

Нагадаємо, у кінці квітня посли країн "Великої сімки" звернулися до народних депутатів України із закликом якомога швидше і з додержанням політичною збалансованості сформувати оновлений склад Центральної виборчої комісії (ЦВК).